A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality

11 November 2010

::.. soo CutE ..::

Kek@nda AdinDa

video


Oh Kekanda

Jangan iri hati,Dinda naik pangkat lagi

Oh Adinda

Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa

Tapi Kanda mahu segera

Dinda ingin berjaya dalam kerjaya

Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia

Kanda dah beria ria

Jadi yang mana satu

Tak perlu bertengkar

Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta

Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa

Itu yang Dinda harus berwaspada

Ini semua demi masa depan keluarga

Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam

Dinda kerja siang

Jadi bila nak bertemu

Tak perlu bertengkar

Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda

Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda

Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?

Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi

Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati,kita berlainan

Kanda polar kutub utara

Dinda kutub selatan

Komunikasi,sikap toleransi, itu yang kita perlu

Tak perlu bertengkar

Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing

Kanda yang Perdana

Dinda yang Utama

Kanda segalanya

Dindalah nyawa Kita tetap bahagia bila bersama sama

Bahagia bersama Bersama selamanya

Bahagia selama-lamanya



10 November 2010

:: hargai lah dia ..::

Ari aku tak tau knape aku rase sedih sangat.. sedih yang teramat sangat...
tadi aku ad tengok video nie.. xtau nape aku boley nangis ble tengok video nie..
Aku ter-pk.. adakah orang yang aku syg akan jadi macam nie kalau aku wt die macam nie???....
ada perasaan kah die...





09 November 2010

::.. i wAnt ThE oLd You ..::


At this moment.. this is what i feel right now... you know what?.. i want back my old hubby... i want back my loving and caring sayang.. i want back my sayang which take care of me all the time... i want back my sayang that never forget me... my sayang that never forget to ask me "bby dah makan.. jom makan".. my sayang that will woke me up when i sleep on maghrib, he will said "sayang, bangun.. dah maghrib"...
it's not that i had lost my sayang.. it just because he is sooooo busy.. till i feel like he doesn't love anymore... it feel like i'm loosing you sayang.. is it true SAYANG?.. I really miss u sayang.. untill today, almost more than 1 month we never meet each other... i really miss him...

29 October 2010

::.. No phone 4 da time being ..::

Hmmm....
sangat sedih ketika ini sbb dengan denagn rasminye aku di-ishytiharkan tiada handphone... waaaa.. sadis sangat nie....
Tapi...
ape yang berlaku pada hanphone aku kesemuanya.. huhu.. ni yg nak storey sket nie... 1st hp aku adalah sony ericsson K530i..

mane pegi enset ni??... enset ni telah bertukar milik ke tgn abangku... disebabkan enset die rosak, aku pn dgn rela hati bagi die oinjam.. baik kan aku nie?.. hehe.. so, lepas tu aku gune enset samsung SGH-L760...
soo..
tp skarang ni enset ni ad masalah.. ribbon penyambung slide die rosak.. so, skrin die jadi putih jer.. xnampak pape.. kalau call pn, men tekan jer la mintak2 btul no tu.. kalau nak msg, memang xboleh la.. sekarang ni, aku gune yang ni jer... samsung SGH-B110...

haha...
nampak kn penurunan jenis hp aku... dari mahal.. canggih.. trus ke yg murah dan hanya ber-skrin kaler... huhu..walau ape pun, aku still ad hp tuk berhubung...

21 September 2010

::.. akhirnya ..::

Di i-city

akhirnya aku menjejakkan kaki ke i-city... thankz to my sayang muhammad hisyam..
mlm kul 9 lbey macam tu ktorg gerak.. xley nk gerak awal, coz ramai pulak sedara mara datang umah... lepas je dorg balik, aku, hisyam, yaya(adk p) and ayie(adk L) aku pn gerak la menuju ke shah alam... itulah kali pertaama juga bagi adik2 aku ke sne...
seronok la jugak... tapi xsempai nk jalan sume tempat coz jam dh menunjukkan pukul 12 malam... kesian kt adk2 aku yang mulai keletihan...
this moment at ICT




::.. raya lagi ..::

selamat hari raya aidilfitri 2010....

haha.. mcm biase dan telah menjadi kebiasaan family zaman skunk untuk memakai baju yang sama warna, sama corak ble beraya a.k.a ada tema..
family aku pn xketinggalan jugak... setelah sekian lama berfikir, family aku akhirnya memilih
tema hijau.. haha.. kalau xsilap aku, ji firt time kot ad baju hijau...


family-ku

@bang @ku

y@y@ @yie(gmok)

ni la antara kerenah kami satu family... ni kat umah nenek kt teluk pulai.. petang baru ktorg blk kg kt kg soeharto...

08 August 2010

::.. 070810 ..::

atlast.. lepas 1bln, dpt gak aku kuar date ngan muhammad hisyam... kali nie die dtg klang.. huhu.. walaupun kt klang ni xde tmpt best sgt, sudi gak die dtg cnie... so, smlm ktorang date kt jusco bkt tggi jer.. ktorg tgk wayang The Last Air Bender... best gler muvie tu.. 10star aku bg kt cte nie.. lg2 ktorg tgk 3D punyer... huhu.. terbang la duit muhamad hisyam....

lepas maghrib baru abs cte sbb ktorang amik tiket kul 5... pastu, muhammad hisyam plak kne balik awl sbb kate nye family die nk ajak makan.. urm, sdey la.. tp aku wt2 mke biase jer.. sbnrnye mlm tu aku plan nk bwk die gi ICT.. walaupun aku duk klang ni, smpai skunk aku xpernak jejak lagi kaki ni kt ICT.. huhu... dari ICT free, ke bayar RM2 smpai la skunk aku dgr kne bayar RM10.. mahalnye..
neway.. walaupn xpuas jmpe muhammad hisyam, aku still happy sbb dpt jmpe.. ilang gak rindu aku kt die walaupun ckit... thank you muhammad hisyam...

never 4get that moment
love u sayang

04 August 2010

~::..my working life..::~

rabu lepas b'samaan 28 july 2010, bermulalah kehidupan berkerja aku.. huhu...lepas interview smlm, aku pn bley start kje esok nye... tp aku kje bkn as IT worker, but clerk biase jer... bahagian akaun.. first mmg excited la kn, sbb first exp.. tp ble dh lme2 jadi bosan sbb wt kje yg sme jer...
rase xmencabar plak.. huhu..
tp aku harap aku bley terus kje smpai intake sem depan kt UITM... amiinn...

11 June 2010

~~ compTIA A+ ~~

Ape ek sebenarnya compTIA A+ nie??... sbnrnye aku pn xtau ape bnde nie... bnde yg aku tak tau ni la aku kne gi kursus 3minggu ni semata-mata tuk blaja benda ni...
di saat sume rakan2 aku tgh bercuti, bersuka ria.. aku plak kne teruskan perjuangan aku tuk menimba ilmu yang xberapa banyak dalam idup aku nie... Tapi sebab sebenar aku pegi kursus ni pn sebab aku telah dipaksa oleh SAYANG ku hisyam.. die ckp kursus ini OK, dapat sijil, nnt senag dapat keje... iyola.. demi cinta ku, demi keluargaku dan demi diriku sendiri ku sendiri aku sanggup korbankan cuti ku..
aku daftar 31 mei 2010.. sampai la 21 JUne aku kne duk poly ni blaja compTIA.. dh la takde member, kesunyian aku duk cni.. soo, kne la cri mmbr baru kt cni.. TP serius aku cakap, soo hard to learn compTIA even all the thing we did averyday... lagi mencabar blajar bende nie... nak tak nak, aku kne teruskan perjuangan yang aku telah mulakan nie...
wish for my successfull k...
hope bley lulus exam ni n dapat certificate compTIA A+... AMIN

28 May 2010

~~Aku kembali.. mungkin untuk sementara~~

haha.. tittle nk gempak jerk... huhu...neway dh lme gle aku xmenulis n bkk blog aku nie..
seriusly... aku mmg bz gle.. but now.. aku dh abs blaja dh.. tamat sudah diploma aku..
spjg semester 6 ni.. bnyk bnde aku lalui.. tentang hati n perasaan...
huhu.. hnye yg tertentu tahu ape yg aku alami..
TAPI.. aku nk akhiri perasaan aku nie.. aku perlu melupakan segalanya..
walau semanis mne kenangan itu.. waa...so sad... hurmm...
tp.. klau ad jodoh, bley jmpe kn.. sebagai kawan, xsalah rse nye..

SAYANG TUK PUTUSKAN HUBUNGAN YG TELAH DIJALIN...