A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality

14 July 2011

Segmen Single VS Couple | Ashraf Jalil



Assalamualaikum..


entry pagi hari ni dimulaka dengan segmen yang dianjurkan ole En Ashraf Jalil.. tak tau lah nape, sejuk je at bile tengok blog En Ashraf nie... huhuhu... Segmen ni bercerita tentang single @ couple... nak tau keterangan lanjut.. jom ramai2 terjah blog En Ashraf 

Entry segmen ni bermula di sini...

Ehsan Mr Google
Dengan ini aku mengaku bahawasanya aku mempunyai couple merangkap tunang.. dan dengan itu aku memilih untuk wat entry pasal "Ape yang bestnye kalau ade pasangan ni?" dan "Ape perkara yang tak besh kalau ade pasangan?."

Bagi aku, aku rase besh bile ade pasangan ni sebab aku ade someone yang kadang-kadang sentiase ade kat sisi aku tuk berkongsi cerita... walaupun aku tau tiap kali pun aku yang banyak cakap.. yang best nye bile ade pasangan ni, kite akan dengar n bercerita ape je kat pasangan kita... 

Rase besh bile ade orang amik berat pasal kite.. Kalau dulu takde orang amik tau pasal makan minum kite, tapi sekarang ade yang akan bertanya.. bile sakit, die mesti tau. kite takley sorok2..(ok yang tu aku tipu)..

Tapi ade gak yang xbest bile ade pasangan nie.. sebab nye die mesti nak tau ape je yang kite buat... then bile kite dah biase ade die kat sisi, bile die takde kita akan rase kehilangan.. rase kekosongan dalam hati. kalau du time single, kite tak kesah pun kalau hidup sorang ke ape ke.. bile dah ade pasangan, kite perlu menjaga hati orang yang kita sayang...

sooo... samapi sini je la entry mengarut aku nie... sooo... truskan mebaca...

~sekian~

nota kaki: nak sampaikan lain, tpi bile tulis lain jadinya




10 comments:

  1. heheh knp pulak dengan nota kaki tu ye? kehkehkeh.. :D lain di jari lain di hati.. teeett :P jokes! :) ye untunggg laa ada orang ambik berat segala kan? hehe :D

    ReplyDelete
  2. aku sokong pendapat2 ko.. xbnyk sgt beza being single n in relationship.. sume nye brgntung pd individu tu sndri

    ReplyDelete
  3. Queen F : huhu.. mksud nota kaki tu... dalam hati kita nak sampaikan lain.. tapi bile nak tulis tu.. nape mcm lain je maksud nye huhu...

    ReplyDelete
  4. saiazuan : yup.. betul tu.. yang penting cara kita terima sume bendu tu...

    ReplyDelete
  5. ada incik tunangan itu okeh la..insyaAllah akan menjadi suami kita an..tp yg tgk golongan kapel yg blom tentu kawen ni..hardcore...baru je jumpe..baru je pisah beberapa saat..da gayut tepon..hadui..busan baaa

    singgah dr segmen ashraf jalil

    ReplyDelete
  6. huhu.. tulah zaman sekarang...

    ReplyDelete
  7. dtg dr belog ashraf jalil ^^

    ReplyDelete
  8. tak mengarut pun dear :)
    kalo dh bertunangan tu satu step lagi utk ke jinjang pelamin..betul tu, kalo dh biasa ada yg care pasal kita, tiba2 kalo xda, rasa mcm pelik kan huhu

    ReplyDelete
  9. betul tu... terase kehilangan sgt bile die takde...

    ReplyDelete
  10. moga kasih sayang kalian membawa ke syurga.AMIN:)

    sesi terjah dr blog ashraf jalil.;)

    ReplyDelete

Cute nye kamu2 yang menulis di sini...